Rhodos beste reistijd

Wanneer is de beste reistijd voor ontspanning en een strandvakantie op Rhodos?

Op Rhodos in Griekenland schijnt de zon 300 dagen per jaar, soms wel twaalf uur per dag. Met maximumtemperaturen van rond de 30 graden tussen juni en september en een watertemperatuur tot 25 graden gedurende deze tijd, blijft behalve een schaduwrijke plek onder de parasol eigenlijk niets te wensen over tijdens uw strandvakantie op Rhodos.

Voor strandliefhebbers is de beste tijd om naar Rhodos te reizen gelegen tussen juni en september, de tijd dat watersportliefhebbers zoals windsurfers en kitesurfers ook volledig aan hun trekken komen.

Hoe culturele reizigers en actieve vakantiegangers hun beste reistijd voor Rhodos kiezen.

Als u Rhodos tijdens uw vakantie wilt leren kennen, breng dan een bezoek aan het eiland bij voorkeur in de lente of herfst. In april is het bij 20 graden niet te koud en niet te warm, en het eiland bevindt zich nog in het rustige voorseizoen. Wie geïnteresseerd is in geschiedenis, kan nu in alle rust historische plaatsen, kloosters en de sporen van de Griekse oudheid verkennen en genieten van negen uur zonneschijn per dag.

Het weer op het eiland is inmiddels ook aangenaam voor buitenactiviteiten zoals wandelen of sporten. Met een watertemperatuur van 20 graden tot 21 graden  is een bezoek aan Rhodos in november nog steeds de moeite waard. De beste reistijd voor Rhodos en een actieve vakantie is daarom in het voor- en najaar, eerder buiten het strandseizoen.