Corfu excursies

Corfu is een van de Ionische eilanden in de Middellandse Zee en strekt zich uit van het Albanese en Griekse vasteland, ongeveer ter hoogte van de hak van Italië. Breng hier uw vakantie door en bezoek de bezienswaardigheden in de hoofdstad van Corfu, in de buurt waarvan ook het beroemde "Sissi-kasteel", de "Achilleion", te vinden is.

Zelfs de populaire keizerin waardeerde het eiland en bracht hier een ontspannen tijd door. Als je meer excursietips voor Corfu zoekt, kun je het Museum voor Aziatische Kunst bezoeken in het voormalige gouverneurspaleis in Corfu-stad. Ooit gebouwd als zomerresidentie van de Griekse koninklijke familie, biedt het u nu een interessante tentoonstelling van Japanse, Chinese en Indiase kunst.

Kunstwerken van schilders uit Corfu zijn nog steeds te vinden in de prachtige zalen en de gemeentelijke bibliotheek. Museum fans die meer excursies op Corfu willen maken, kunnen ook het "Bankbiljet museum" in Corfu-stad bezoeken. Het bankbiljettenmuseum is uniek in Griekenland en toont Griekse bankbiljetten uit de jaren 1839 tot 1920, evenals een van de oudste bankbiljetten ter wereld uit China rond 1300.

Brengt u uw vakantie op Corfu door met kinderen ?

Corfu heeft excursiebestemmingen die spannende ervaringen bieden voor jong en oud. Ga bijvoorbeeld naar het "Corfu schelpen Museum" in Benitses, waar u de onderwaterwereld van Corfu kunt leren kennen.

Van schelpen en koralen tot schattige zeepaardjes en zeesterren tot griezelige haaienbeten en oude fossielen, laat u verrassen.

Hier wordt een schelp uit Mozambique getoond, die in het Guinness Book of Records staat en wordt beschouwd als de meest waardevolle schelp ter wereld. Als u de kinderen leuke activiteiten wilt aanbieden op Corfu, breng dan een dag door in "Aqualand Corfu" in Agios Ioannis. Hier komen grote en kleine waterratten aan hun trekken op talloze glijbanen, in avonturenbaden en een kindergedeelte.

Als u en uw kinderen een dagtocht willen maken en iets spannends willen beleven, is een bezoek aan "Aqualand Corfu" ideaal. Er zijn 36 verschillende glijbanen, 15 avonturenbaden en een grote jacuzzi. De vele spannende attracties van het waterpark op Corfu zorgen ervoor dat je je tijdens je vakantie nooit zult vervelen.

Het "Hydropolis Water Park" is een water- en sportpark in het noorden van het Ionische eiland Corfu (Acharavi). Bent u met het hele gezin op eilandvakantie in Griekenland, dan is een bezoek hier zeker de moeite waard. In het leuke zwembad zijn er tal van verschillende zwemlandschappen met glijbanen en spelletjes, evenals een stroomkanaal dat is aangelegd als een natuurlijke rivierbedding. Voor de kleinste zwemmers is er een apart gedeelte in de "Hydropolis Corfu" met een peuterbad, speeltuin en een mini-waterglijbaan.

Verder kunt u er water volleyballen, aquarobics, tennis, basketbal/volleybal, beach-volleybal, beachsoccer, handballen en tafeltennis spelen. Of maak gebruik van de volledig ingerichte outdoor fitnessruimte. Ook aan de minder actieven onder ons is gedacht en zo is er voor iedereen wat te doen. En natuurlijk kunt u ook de tijd nemen om te genieten van koffie, frisdrank, ijs of eten in het restaurant.