Rhodos excursies

In de Zuid-Egeïsche Zee is Rhodos een van de grootste en meest populaire eilanden in Griekenland, die u gemakkelijk kunt bereiken vanuit Nederland, België en Duitsland.

Naast fantastische zandstranden zijn er tijdens uw vakantie vele interessante excursies naar Rhodos.

De hoofdstad van het eiland, Rhodos-stad, is de moeite waard en de pittoreske oude stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het prachtige Grootmeesterpaleis in de Orde van Sint Jan uit de late middeleeuwen mag niet over het hoofd worden gezien. Het herbergt het Archeologisch Museum, waar mensen die geïnteresseerd zijn in cultuur zich kunnen onderdompelen in de opwindende geschiedenis van het eiland.

Het "Rodini Park" is een van de andere excursietips van Rhodos in de hoofdstad van het eiland. Deze groene long van de stad is de ideale bestemming om uzelf te trakteren op een pauze van het bruisende stadsleven. Wandel over de schaduwrijke promenades langs de liefdevol ontworpen vijvers en met een beetje geluk ontmoet u misschien zelfs een van de vele kleurrijke pauwen die een thuis in het park hebben gevonden.

Met nieuwe energie gaat het voor alle liefhebbers van de oudheid door naar een van de mooiste bestemmingen van Rhodos: de "Akropolis van Rhodos", niet ver van de hoofdstad van het eiland. De ruïnes van een oud stadion met rijen stenen stoelen en de Tempel van Apollo zijn slechts enkele van de opmerkelijke getuigenissen die u vertellen over de oude geschiedenis.

Leuke Rhodos-excursies voor gezinnen en actieve vakantiegangers
Reis met het hele gezin naar het Griekse vakantie-eiland - er zijn veel Rhodos-activiteiten met gegarandeerd plezier voor jong en oud! Breng zeker een bezoek aan het "Waterpark Faliraki", een van de grootste waterpretparken van Europa: verschillende glijbanen, een groot piratenschip, een zeewaterzwembad en een bubbelend golfslagbad zijn slechts enkele hoogtepunten voor een leuke vakantie met kinderen.

Aan de andere kant, als u tijdens uw activiteiten op Rhodos de originaliteit van het eiland wilt leren kennen, bent u op de juiste plek in het charmante binnenland van het eiland. Tijdens wandeltochten door het ruige heuvellandschap passeert u pittoreske bergdorpjes, waarvan de traditionele tavernes u uitnodigen om even te pauzeren.

Sportieve vakantiegangers mogen de Attavyros, de hoogste berg van Rhodos, niet missen. Het fantastische panoramische uitzicht op het eiland maakt de wandeling tot een van de mooiste excursies op Rhodos en maakt ongetwijfeld de steile klim goed.

Ongeveer drie kilometer buiten Faliraki in het zuidoosten van het Griekse eiland Rhodos, is het "Waterpark Faliraki" een van de grootste wateravonturenparken van Europa. Met zijn talrijke attracties is het vooral populair bij gezinnen met kinderen en jongeren. Voor de kleintjes is er een kindergedeelte te ontdekken met hindernisbanen, kleine glijbanen, een groot piratenschip, een baby speelbad en nog veel meer. Jongeren en volwassenen die het waterpark op Rhodos bezoeken, beleven puur zwemplezier in het stromingskanaal, in het zeewaterbassin, in het golfslagbad of met wateraerobics. Als u wilt rusten, kunt u in een dikke rubberen band langs de "Lazy River" drijven.

De verschillende snelheidsglijbanen in het "Waterpark Faliraki" beloven actie. Of het nu gaat om multi-slide, rafting slide, "black hole", "free fall" of "kamikaze" - een beetje moed hoort erbij!. Soms is er een minimum leeftijd vereist.

Het waterpark heeft een eigen parkeerplaats, maar de gemakkelijkste manier om er te komen is met een gratis bus transfer vanuit de haven van Mandraki in de stad Rhodos. Er rijden ook gratis bussen vanuit het zuiden van het eiland. In het hoogseizoen is het waterpark dagelijks geopend van half negen tot 19 uur, in mei, september en oktober tot 18 uur. Toegang kost 16 euro voor kinderen van drie tot twaalf jaar en 24 euro voor de hele dag vanaf twaalf jaar.

Oude bomen, idyllische rivieren, kleine watervallen en prachtige wandelingen wachten op u tijdens uw vakantie op Rhodos in het "Rodini Park" aan de rand van Rhodos-stad. Geniet van de stilte van de natuur en de koele schaduw tijdens een wandeling. Als u geluk hebt, komt u een wilde pauw tegen met zijn mooie veren. In de oudheid deed de plaats met zijn vele dennen, cipressen en platanen, die ooit buiten de stad lag, dienst als necropolis.

Het "Rodini Park", dat u onder Monte Smith vindt op de weg die van Rhodos-stad naar Lindos leidt, herbergt nog steeds een site met in de rots uitgehouwen graven. Het strekt zich uit op een heuvel in het zuidwesten van het park en werd gebouwd tussen de 4e en 3e eeuw voor Christus. U kunt ook een aquaduct ontdekken uit de bezetting van de Italianen.