Naturisme Rhodos

Officieel is er slechts één naaktstrand op Rhodos. Het ligt tussen het normale strand van Faliraki en de Anthony Quinn baai. Er zijn echter ook andere stranden, die door naturisten worden bezocht. Neem bijvoorbeeld het strand van Tsambika, waarop zich op het zuidelijk deel een onofficiële naaktstrand heeft gevormd.

Een andere onofficiële naaktstrand is het afgelegen kiezelstrand van Fourni aan de ruige westkust van Rhodos.
Het lange strand van Gennadi wordt ook van tijd tot tijd bezocht door naturisten.

Het Tsambika strand is een van de mooiste stranden van Rhodos. Het is gelegen aan de oostkust van het eiland  op ongeveer 26 kilometer ten zuiden van Rhodos stad. Het strand is vernoemd naar het klooster van de Maagd Tsambika, een kleine klooster op 340 meter hoogte. Tsambika is een absoluut perfecte strand, dat zich uitstrekt tussen twee berglandschappen. Het 800 m lange strand heeft fijn goudkleurig zand en een paar kiezels. Het turquoise water is ondiep en kristalhelder. Op het strand zijn zowel ligstoelen, parasols, een kleine supermarkt en vele restaurants. Het Tsambika strand is zeer geschikt voor kinderen, ze kunnen volop spelen in het ondiepe water. U heeft de keuze uit diverse watersport mogelijkheden.

Het strand van Fourni ligt onder het dorp Monolithos, aande zuidwestkust van Rhodos, op ongeveer 78 kilometer van Rhodos stad. Het strand is prachtig en gelegen in een ruwe rustige omgeving. Het zand-en kiezelstrand heeft ligbedden, parasols, douches en een toilet als het café is geopend. U kunt het Fourni strand bereiken met de auto, als u de bochtige bergweg vanuit het dorpje Monolithos volgt. U kunt gratis parkeren in de buurt van het strand. Het kiezelstrand en de aanwezige golven maken het strand minder geschikt voor kinderen.