Auto huren Griekenland online

Wilt u een auto huren tijdens uw vakantie in het buitenland, vergelijken loont de moeite. U kunt natuurlijk een pakketreis boeken waarbij uw huurauto, vlucht en hotel helemaal geregeld zijn. Veel avontuurlijker, leuker en vaak ook goedkoper is het om dat allemaal los te boeken. Dan heeft u meer keus, meer flexibiliteit en houdt u de touwtjes in eigen handen. Een huurauto is voor veel consumenten een enorme zoektocht in een dichtgegroeid bos, dus hoe rijdt u zorgeloos met een mooie auto bij de verhuurder weg?

Vrijwel altijd heeft u een creditcard nodig als u een auto huurt in het buitenland. Het maakt niet uit of u de boeking vooraf in Nederland doet rechtstreeks bij de verhuurder of een tussenpartij. De creditcard is een waarborg voor de verhuurder als er schade ontstaat, als er verkeersboetes binnenkomen, de eventuele borg en het eigen risico. Een creditcard kost tussen de 12,95 en 36,50 euro. Opgelet: prepaid creditcards worden voor huurauto's nagenoeg nergens geaccepteerd.


Mag u met meerdere mensen rijden?

Dat is wel heel handig als u van plan bent om veel kilometers te maken. U hoeft dan niet urenlang zelf te rijden. U kunt één of meerdere extra bestuurders vaak bij boeking al doorgeven. Afhankelijk van waar u boekt is dat gratis of kost dat een paar euro per dag. Soms zijn er ook pakketten waarbij u toestemming voor extra bestuurders krijgt.


Het Internationaal Rijbewijs is een vertaling van uw huidige rijbewijs, maar dan in meerdere talen. Ons rijbewijs is standaard al in het Nederlands, Engels, Frans en Duits. Voor anderstalige landen kan het nuttig zijn om bij de ANWB te informeren of u een Internationaal Rijbewijs nodig hebt. De ANWB is enige instantie die dat document mag uitgeven.


Wat te doen bij schade?

Mocht u schade rijden of een ongeluk krijgen, neem dan zo snel mogelijk contact op met de verhuurder. Die kan u informeren wat de consequenties zijn. Bel in het geval van een ongeluk ook altijd de lokale hulpdiensten (politie). Bij technische problemen kan de verhuurder u begeleiden naar een garage of een andere huurauto leveren. De verhuurder is bij technische mankementen altijd verantwoordelijk voor het regelen van een oplossing. 


Natuurlijk moet u ook in het buitenland de prijzen vergelijken, zo zijn er niet alleen verschillen per land en regio, maar vaak ook nog per plaats.

Ik heb enkele prijzen voor u vergeleken in de eerste week van augustus. 200 euro zit tussen de goedkoopste en de duurste aanbieding voor de eerste week van augustus in Mallorca. In totaal heb ik de aanbiedingen vergeleken bij zes aanbieders voor elf populaire bestemmingen. De prijzen gelden voor de goedkoopste categorie, inclusief navigatie, onbeperkte kilometers en een diefstal verzekering.


In Mallorca was de goedkoopste aanbieding 182 euro, de duurste 385 euro. Burgas in Bulgarije van 257 tot 300 euro, Corfu 386 tot 478 euro, Kos 317 tot 455 euro, Rhodos 333 tot 468 euro. Op Gran Canaria bent u reeds voor 75 euro mobiel en betaalt u maximaal 153 euro. Op Ibiza moeten vakantiegangers 176 tot 330 euro betalen.  Op Malta  betaalt u 177 tot 267 euro voor de goedkoopste auto. In Lissabon rijdt u voor 309 tot 411 euro's door de straten. In Palermo betaalt u voor uw huurauto  301 tot 387 euro. Daarentegen kan Cyprus al worden verkent met de gehuurde auto voor slechts 154 tot 217 euro. Opvallend zoals u kunt zien betaalt u het meest op de Griekse eilanden.


Natuurlijk moet u ook goed het contract lezen en vergelijken, wat wordt er precies aangeboden. Voor een  navigatiesysteem betaalt u slechts 40 maar maximaal 120 euro is ook mogelijk. Het is belangrijk om de huurovereenkomst schriftelijk en in een taal te krijgen die u goed begrijpt. Hoe oud de bestuurder op zijn minst moet zijn, welk rijbewijs hij moet bezitten en of onverharde wegen mogen worden gebruikt, moet van tevoren worden verduidelijkt.


Controleer de auto op schade en maak foto's of een filmpje voordat u bij de verhuurder wegrijdt. Doe dit nogmaals als u de auto weer inlevert. Niets is vervelender om eenmaal thuis een gepeperde rekening te krijgen.


Boek uw auto vooraf in Nederland of België, want dat is vrijwel altijd goedkoper. Gemak dient echter de mens, natuurlijk kunt u uw huurauto direct reserveren via deze pagina.