Kyparissia badplaats Peloponnesos

Kyparissia in Griekenland is een prachtige badplaats aan de westkust van de Peloponnesos. De moderne stad ligt op loopafstand van het lange zandstrand, terwijl op de hellingen van de heuvel de oude stad Kyparissia is gelegen. Een oud middeleeuws kasteel staat op de top van de heuvel en biedt een mooi uitzicht op de zee en de zonsondergang. Een ontspannende plek voor familievakanties, Kyparissia heeft vele schone stranden en in de regio zijn interessante bezienswaardigheden te zien.

Overdag lekker zwemmen en relaxen op het strand, in de avond genieten van de zonsondergang, vanaf de oude stad of een drankje bestellen aan de bar van de strand promenade. Dankzij de gunstige ligging is Kyparissia een geweldige uitvalsbasis voor excursies naar o.a. Kalamata, Pylos en Olympia. Deze kleine stad in het westen van de Peloponnesos combineert traditionele architectuur, moderne toeristische faciliteiten en mooie stranden in de regio. De badplaats Kyparissia is klein maar schilderachtig. Een wandeling in de buurt van Ano Poli zal u doen ontspannen. Wilt u nog meer groen zien, moet u naar de naburige dorpen. De meest populaire zijn Armenioi en Vrises.

De stad Kyparissia ligt ongeveer 280 km ten zuidwesten van Athene. Kyparissia dient als de hoofdstad van de regio Trifilia. Deze mooie stad is gelegen aan de voet van het Egaleo en tot aan het turquoise blauwe water van de Ionische Zee. De stad Kyparissia is verdeeld in twee delen, Ano Poli en Kato Poli. Het bovenste deel van de stad is bekend als Ano Poli en het oudste gedeelte van de stad.

Ano Poli is traditioneel, alle huizen zijn gemaakt van steen en rode pannendaken. Smalle geplaveide straten en mooie cafés en tavernes bieden een prachtig uitzicht op de rest van Kyparissia. Kato Poli is eigenlijk het moderne deel van Kyparissia. Er is een haven in dit deel van de stad en diverse winkels.

Het plein markeert het centrum van de stad en het strand is een geweldige plek om te ontspannen.

Naast het eerder genoemde kasteel, zijn er vele indrukwekkende kerken, zoals de kerk van Agios Athanasios in Kato Poli en Agia Triada in Ano Poli. Er zijn verschillende hotels en appartementen in de stad en zelfs een goed georganiseerde camping. De regio Kyparissia kent vele en mooie stranden.


Ai-Lagoudis is het belangrijkste strand van Kyparissia en ligt op loopafstand van het stadscentrum. Het is beroemd om zijn prachtige zandige kust en de kristalheldere wateren. Het strand is bekroond met de Blauwe Vlag voor de uitstekende kwaliteit van het water. Het Ai-Lagoudis strand is een paradijs voor toeristen. Kartela is een van de stranden die meestal worden aanbevolen voor een bezoek wanneer u op vakantie in Kyparissia bent. Het ligt ongeveer 3 km ten noorden van de stad Kyparissia en is gemakkelijk bereikbaar. Het strand is lang met zand en kiezels en zonder faciliteiten en erg populair bij de lokale bevolking.