Naturisme Mykonos

Het eiland Mykonos is niet alleen van de mooiste Griekse eilanden, maar het biedt de naturist diverse naaktstranden.

Agios Sostis in het noorden van Mykonos is in mijn optiek een van de mooiste en meest relaxte stranden van Mykonos. Het is vrij onbebouwd en het is er meestal rustig, vooral in vergelijking met sommige van de andere stranden op het eiland. Er zijn geen stoelen of parasols. Naaktheid is toegestaan ​​aan het einde van het strand. Dit strandgedeelte is vrij schoon, door haar ligging spoelt er weinig rotzooi aan. Een perfecte zandstrand voor een heerlijke duik. Neem wel een fles water mee als u er heen gaat.

Elia Beach bereikt u met de bus vanuit Mykonos stad in ongeveer een half uur. U kunt het strand ook bereiken met een typisch Griekse boot vanuit Platis Yialos in ongeveer 45 minuten. Het is waarschijnlijk het beste strand van Mykonos, met een naturisten deel en een gemengd deel ( naakt en gekleed in zwemkleding naast elkaar ). Het was mijn favoriete strand, vanwege de ontspannen sfeer en de kwaliteit van het strand. Meer en meer mensen vinden dit ook en daardoor wordt het niet alleen drukker, maar vervaagt ook de ontspannen sfeer. Elia Beach is minder druk dan het overgewaardeerde, drukke en luidruchtige  Paradise and Super Paradise Beach. Het heeft een paar restaurants en een aantal grote dure hotels. De verbindingen met Elia beach zijn slecht, vooral als u na een dag zonnen terug wilt met de bus naar uw hotel.


Naast Elia Beach vindt u het eveneens rustige en goede strand Agrari. Dit naaktstrand is bereikbaar, met de bus, auto, scooter of boot.

Fokos Beach is gelegen in het noorden van het eiland Mykonos in de baai van Myrsini. Dit strand staat niet op iedere kaart, maar neem gewoon de afslag vanaf het dorp Ano Mera. 


Fokos Beach is een van de mooiste stranden van het eiland Mykonos, een groot zandstrand met een gedeelte voor nudisten. Er zijn geen faciliteiten op het strand, zoals ligbedden en parasols, maar er is een restaurantje. Dit restaurantje is eigenlijk een van de beste op Mykonos met comfortabele stoelen, een uitzicht over het strand  en natuurlijk heerlijk eten.

Kapari Beach is een klein en relatief onontdekte strand op tien minuten lopen van het Agios Ioannis strand, in het zuidwesten van het eiland. Loop naar de kerk aan het eind van Agios Iaonnis Beach en u vindt het bord met de verwijzing naar Kapari Beach.


Paranga Beach, de wandeling van Platis Gialos naar Paranga is leuk. Loop gewoon naar het eind van het Platis Gialos strand en sla rechtsaf naar de stoffige weg, die naar boven leidt.  Het is ongeveer 20 minuten lopen langs de kustlijn . Met de bus bereikt u Paranga vanuit Mykonos Chora in ongeveer 15 tot 20 minuten, de bus vertrekt ieder uur. Ik hou van Paranga, maar verblijf liever in  Platis Gialos.


Super Paradise Beach, ik heb geen idee wie deze naam heeft bedacht, want ik vind het verre van een paradijs. Paradise Beach is een druk strand met luide muziek en een climax om 17:00 uur wanneer er eerder sprake is van een grote discotheek. Misschien vindt u het leuk voor de verandering, maar voor mij niet iedere dag. Nog drukker is het op Super Paradise Beach, zonder kleding optie en veel homo's. Er zijn niet alleen te weinig parasols, zelfs te weinig zandkorrels voor alle bezoekers. Overtuig u zelf, maar er zijn op Mykonos dus veel betere opties.