Kos vakantie met kinderen

Kos is een prima vakantiebestemming voor het hele gezin. uw kinderen zullen zich op Kos niet vervelen. Ondanks zijn natuurlijke schoonheid en kristalheldere zee, biedt het eiland Kos een veelheid aan activiteiten die kinderen op een creatieve en grappige manier kunnen vermaken.


De meeste hotels op het eiland Kos, bieden een animatieprogramma aan, met theater, dans, muziek, gymnastiek tijdens de kinderopvang.  Dit is natuurlijk geen excuus om kinderen uit te sluiten van de meer volwassen spellen waaraan zij mogelijk onder toezicht van hun ouders deelnemen.

Kinderen kunnen kennismaken met paardrijden in een van de vele clubs, terwijl ze tegelijkertijd genieten van het rustgevende contact van de mens met paarden. Daarnaast zijn er veel tennisbanen. In de nautische club van het eiland in Lambi kunnen kinderen tijdens de zomermaanden leren zwemmen onder begeleiding van gespecialiseerde instructeurs of ze kunnen zeilcursussen volgen (optimist, laser).


Diverse kunstclubs geven lessen schilderen en werken met klei. Daarnaast zijn er nog diverse muziek- en dansscholen. Liever snelheid en actie, kartbanen kunt u vinden in Mastichari, Psalidi, Kardamena, Marmari en Kefalos.


Natuurlijk mag een bezoek aan een waterpark ook niet ontbreken tijdens uw vakantie op het eiland Kos. daarbij heeft u de keuze uit: Aquis Marine Waterpark (Tigaki) of het Lido Water Park (Mastixari). Laatstgenoemde is één van de grootste waterparken in Griekenland.


Ten slotte is de meest gebruikelijke sportactiviteit van het eiland fietsen, via een van de vele routes buiten de stad, of dicht bij de zee.