Kythira een verborgen Griekse schat

Kythira, het betoverende Griekse eiland waar de geschiedenis schoonheid ontmoet. Kythira is een minder bekend Grieks eiland. Kythira heeft majestueuze stranden, maar tegelijkertijd beschikt het ook over het groene bergachtige terrein. Op Kythira is er voor elk wat wils.

Het eiland ligt tegenover het zuidoostelijke puntje van het schiereiland Peloponnesos. Het werd bewoond in de oudheid en heeft het oudste heiligdom gewijd aan de godin Aphrodite.

Tijdens de 19e eeuw was het een handelsknooppunt van verschillende beschavingen en culturen, waaronder Grieks, Venetiaans en Ottomaans.

Als u Kythira bezoekt, zult u verrast zijn door het hoge percentage Australische toeristen onder de bezoekers. De reden is dat duizenden Kythirs naar Australië zijn gegaan in de eerste migratiegolf, in het begin van de 20e eeuw. Geschat wordt dat er meer dan 60.000 Grieks-Australische ingezetenen van Kythirische afkomst in Australië wonen en dat de Kythirse gemeenschap van Sydney een van de oudste gemeenschappen in het land is.

In het begin van de 20e eeuw konden honderden Kythirianen een gezin op het eiland niet onderhouden en grootbrengen vanwege de geringe afmeting van het eiland en het bergachtige terrein. Velen werden gedwongen naar Australië te migreren, omdat Amerika het migratiebeleid strenger had gemaakt. Dus kozen zij in plaats daarvan veelal steden zoals Sydney en Brisbane.

Het is dus logisch dat de tweede en derde generatie Grieks-Australiërs graag terug gaan naar hun roots en gelijktijdig willen genieten van een heerlijke vakantie.

Kythira is ideaal om te ontspannen en uitermate geschikt voor gezinnen en natuurliefhebbers. De meer avontuurlijke types kunnen genieten tijdens het wandelen, fietsen of tijdens het spetteren in de watervallen.

Buiten de gebaande paden als gevolg van onregelmatige veerverbindingen en het ontbreken van een luchthaven, blijft het eiland een verborgen schat. Wees niet verbaasd als u naar een klein strand gaat en merkt dat u het een paar uur voor uzelf kunt hebben.

In Kythira kunt u verblijven in Palaiochora, Agia Pelagia, Diakofti, Livadi, Avlemonas en andere dorpen.

Kythera heeft veel geweldige stranden, typerend voor de Egeïsche Zee, met helder turquoise water en goudkleurig zand.

Kaladi ligt aan de oostkant van het eiland, in de buurt van Paleopoli. Het strand heeft kiezels van gemiddelde grootte, terwijl het water diep is en ideaal om te duiken.

Vroulea ligt in het zuidoosten van Kythira, in de buurt van Kalamos. Het is vrij geïsoleerd en heeft kiezelzand.

Kapsali, is ook naar het zuiden, maar dit is een groot strand met kiezelzand en ondiepe wateren. Het is een druk gezinsstrand met ligstoelen, parasols, restaurants, snackbars en cafés.

Chalkos ligt in Kalamos en het is een gemiddeld strand met grote rotsen en kiezels. Het heeft blauwgroene wateren met prachtige reflecties. Het strand is omzoomd met ligstoelen, parasols en snackbars zoals Kapsali.

Fyri Ammos is ook een groot strand in Kalamos, met grof rood zand, het is een rotsachtig strand met diepe wateren en een grot. U vindt er ligstoelen, parasols en een snackbar.

Fournoi is een rotsachtig strand op het noordoostelijke deel van het eiland met dezelfde aanbiedingen als Fyri Ammos.

Gerakari is een klein geïsoleerd strand in het noordwesten. Het heeft kiezelzand en biedt veel privacy zodat koppels kunnen genieten van een romantische zonsondergang.

Lorentzo in Agia Pelagia ligt in het noorden van Kythira. Het heeft grof karmozijnrood zand en is beroemd om zijn grotten.

Limni Kakias Lagadas in Agia Pelagia is een klein geïsoleerd strand met kleine kiezels tussen een meer en de zee.

Fyri Ammos van Agia Pelagia ligt in het noordoosten van het eiland. Het is erg druk met diepe wateren, grof rood zand en kiezels.

Kythira heeft meer te bieden dan in het zand liggen of zwemmen in het kristalheldere water. Het ravijn van Mylopotamos met zijn stromend water begint vanuit het centrum van het dorp en eindigt op het strand van Kalami. Omringd door platanen en populieren, creëert het water watervallen en kleine prachtige vijvers, ideaal om in te springen. Het ravijn wordt begrensd door 22 watermolens.

Het bergachtige deel van het eiland is geweldig om te fietsen, maar vereist veel inspanning van de atleet. Wandelen is ook een activiteit die wordt aangeboden voor de meer getrainde bezoekers.

Er is een wilde en zeer mooie kloof bekend als Kakia Lagada. Het begint in Palaiochora, een Byzantijnse citadel die formeel Agios Dimitrios wordt genoemd en zich uitstrekt tot aan de noordkust van Kythera, ten oosten van Agia Pelagia, tot Limni.