Akrotiri schiereiland Kreta

Het schiereiland Akrotiri, Kreta ligt 10 km ten noord-oosten van de Venetiaanse haven van Chania. Hier zijn vindt u ook de graven van Eleftherios en Sofoklis Venizelos de luchthaven van Chania en de haven van Souda.

 Akrotiri is een plek voor natuurliefhebbers, met interessante wandel-en klim paden door ongerepte kloven met een verbazingwekkende diversiteit, natuurlijke schoonheid en levende tradities. Het droge klimaat in combinatie met de zeewind, vormt een ideale omgeving niet alleen voor mensen maar ook voor de producten van de boerderij, die bekend staan ​​om hun hoge kwaliteit en smaak. Met pittoreske zandstranden, eeuwenoude kloosters en kerken, indrukwekkende grotten, historische monumenten, trekt Akrotiri ieder jaar vele bezoekers, die genieten van Kretenzische gastvrijheid en de natuur die op zijn best is.

 Haar 10.000 inwoners wonen in ongeveer 20 dorpen en nederzettingen. Het gemeentehuis is in het dorp Pithari op 6,5 km afstand van Chania. Andere dorpen zijn: Sternes, Horafakia, Kounoupidiana, Mouzouras, Korakies, Argoylides, Aroni, Agios Nikolaos, Pazinos (of Paxinos), Anemomyloi, Marathi, Kathiana, Kalathas, Kampani, Stavros, Kalorouma, Hordaki, Rizosklopo, Agia Zoni en Profitis Ilias. Het wegennet is zeer uitgebreid en in goede staat, u kunt alle dorpen en stranden van Akrotiri gemakkelijk bereiken met de auto. Er is ook een zeer frequente busverbinding met Chania.

Het grootste deel van het gebied is vlak, behalve de oostelijke kant die rotsachtig is met een ruige heuvelrug. Een ander kenmerk van die heuvels zijn de vele grotten die u kunt vinden, met prachtige stalagmieten en stalactieten met prachtige vormen. 

De kustlijn rond Akrotiri is rotsachtig en steil, met slechts een paar zandstranden, beschermd gelegen in kleine baaien. Er zijn ook drie kleine eilandjes zeer dicht bij de kust. De belangrijkste is het eilandje Soda met een Venetiaans fort en een vuurtoren.