Potos Thassos

Potos is een prachtig kustplaatsje en strandresort aan de zuidkust van het eiland. Tijdens de zomer is dit dorp een zeer populaire vakantiebestemming onder toeristen, vooral voor de jongere en energieke leeftijdsgroepen. Het is vooral druk in juli en augustus wanneer scholen en universiteiten zomervakantie hebben. Jonge gezinnen komen hier ook vaak graag vanwege de uitstekende faciliteiten en leeftijdsgenoten.

De smalle straatjes zijn bezaaid met winkels, restaurants, snackbars, cafés en bars, terwijl auto's en motoren beperkt zijn tot slechts een paar wegen in de plaats. Na een lange dag op het strand vullen toeristen 's avonds de straten en trottoirs om te winkelen, gevolgd door een zoektocht naar een goede locatie waar ze naast het strand kunnen genieten van een koel drankje of een lekkere maaltijd en de zonsondergang kunnen zien de horizon, en feest dan de hele nacht door in de vele bars en nachtclubs.

Potos ligt naast een zeer lang zandstrand. Het water is helder en fantastisch om te zwemmen en watersporten te beoefenen. De cafés serveren op het strand, dus ontspan gewoon, werk aan je kleurtje en geniet van een eindeloze voorraad koude dranken die je hartje begeert. Overdag is het een levendige plek en 's nachts nog meer. Terwijl je langs de talloze cafés en bars loopt, hoor je allerlei soorten muziek, en hoogstwaarschijnlijk vind je iets van je eigen persoonlijke smaak, waar je kunt rondhangen, een drankje kunt drinken en kunt genieten van alle positieve vibes om je heen.

'S Nachts is het gebied luidruchtig en kleurrijk, soms erg druk.

Jongeren hebben de neiging om te genieten van het lawaai en de levendigheid en bezoeken Potos voor deze unieke feeststemming die nergens anders op het eiland te vinden is.

Potos heeft zich de afgelopen decennia ontwikkeld tot een bruisende plaats met permanente bewoners, maar dat is niet altijd zo geweest. Vroeger was het vooral een vissershaven die werd gebruikt door de residentie van Theologos, een prachtig bergdorp op slechts 10 minuten rijden met de auto.

Vissen is erg goed aan de zuidkant van het eiland. De wateren zijn hier dieper en bieden een grote hoeveelheid vis en ook een grote variëteit. Dit maakt Potos het hele jaar door een behoorlijk druk gebied. Het winterseizoen is misschien wel de beste tijd om te gaan vissen vanwege de vele soorten vis die er te vangen zijn, waaronder lokale favorieten zoals inktvis en octopus.

De levendige badplaats Potos biedt haar bezoekers vele mogelijkheden om van hun vakantie te genieten, zoals zeilen, duiken, wandelen of watersporten. Potos is een ideale plek voor wie op zoek is naar een levendige en gevarieerde vakantiesfeer.