Fiskardo Kefalonia

In het noorden van het mooie Kefalonia en in een beboste omgeving ligt de leuke plaats Fiskardo. Het plaatsje is eigenlijk wel bijzonder te noemen. Het is één van de weinige dorpen op Kefalonia die niet vernield is door de aardbeving in 1953. Hierdoor zijn de traditionele en Venetiaanse gebouwen nog intact gebleven. Niet alleen mooi om te zien, maar de plaats heeft hierdoor ook een unieke charme en nog een echte Griekse sfeer. Iets anders wat opvallend is aan Fiskardo, zijn de vrolijk gekleurde huisjes.

Voor de gezelligheid ga je naar de haven. Zoek hier een leuk restaurantje uit en geniet van het prachtige uitzicht over de zee en de mooie jachten. En natuurlijk van de overheerlijke lokale gerechten! Kom je hier juist voor een echte strandvakantie? Ook geen probleem! Net buiten het plaatsje vind je een aantal leuke stranden. Wanneer je in Fiskardo bent is het ook eigenlijk een ‘must’ om naar de vuurtoren te gaan. Je vindt deze vuurtoren op vijf minuutjes lopen vanaf de haven en vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over zee. Een aanrader!

Fiskardo gelegen aan de noordkant van het eiland, op het smalste punt van het kanaal dat Kefalonia scheidt van Ithaca. Talloze boten vullen de haven en kleurrijke huizen omringen het.

Fiskardo wordt gekarakteriseerd, zoals hierboven reeds is genoemd als een bewaard gebleven nederzetting, aangezien het een van de weinige op Kefalonia is, die niet is verwoest door de verwoestende aardbevingen van 1953.

Verdiepingswoningen, met knalrode daken en smalle balkons, geschilderd in diverse felle kleuren, creëren samen met de groene natuur en blauwe zee een uniek schilderij! Kleine stijlvolle winkels, restaurants en cafés voor elk wat wils, smalle straatjes en binnenplaatsen vol bloemen vormen de identiteit van Fiskardo, met slechts 189 permanente bewoners.

Fiskardo dankt zijn naam aan de Normandische kruisvaarder Robert Guiscard, die het in 1085 bezette en het nooit had kunnen verlaten! De Venetianen hadden tijdens hun heerschappij over het eiland hier prachtige gebouwen gebouwd, die tot nu toe bewaard zijn gebleven. De meeste huizen in Fiskardo zijn gebouwd in de 18e eeuw en hebben nog steeds het architectonische karakter van die tijd. Het is de geboorteplaats van de dichter Nikos Kavvadias en tot nu toe is zijn ouderlijk huis bewaard gebleven, waar hij als kind zijn vakanties doorbracht.

Fiskardo ligt op 50 km van Argostoli. De haven verbindt Kefalonia met Ithaca en Lefkada, met frequente routes, vooral tijdens de zomermaanden. De stranden van St. Jerusalem, Emplisi en Foki zijn heel dichtbij, terwijl je op de weg naar Assos de mogelijkheid hebt om Mirtos te bezoeken.