Zia Kos

Zia, het charmante dorpje op Kos staat In schril contrast met de zoete melancholie van het verlaten Agios Dimitrios, de charmante Zia's zuidelijkste helling, waarvan de uitstekende locatie het de perfecte plek maakt om spectaculaire zonsondergangen te bekijken en te staren naar de nabijgelegen eilanden Kalymnos en Pserimos, evenals de Turkse kust in de verte.

Tijdens de zomer barst de nederzetting Zia van de activiteit van de talloze bezoekers die lokale lekkernijen komen proeven die worden geserveerd in charmante traditionele "tavernes", unieke lokale producten en souvenirs kopen en door de geplaveide steegjes slenteren tot aan de kristalheldere -heldere zoetwaterbronnen, waarvan Kefalovrisi de bekendste is.

Zia Village Kos: Dit kleine mooie dorp ligt 16 km ten zuidoosten van de stad Kos en dicht bij het dorp Asfendiou op grote hoogte in de berghelling van Dikeos. Zia ligt verscholen tussen de weelderige groene bossen en stromend water en wordt beschouwd als een trekpleister voor veel bezoekers, toeristen en Griekse toeristen. De idyllische ligging op de hellingen van de berg Dikeos biedt adembenemende uitzichten over het hele eiland Kos.

De route die u rechtstreeks naar de nederzetting leidt, doorkruist enkele van de mooiste plekjes. Drie kerken staan bij de ingang van het dorp en als je verder gaat, kom je de hoofdstraat tegen vol met tal van toeristische winkels en geweldige tavernes. Als je ervoor kiest om rond het dorp te lopen, leidt een weg je naar de berg, op het hoogste punt van het eiland. Zia is ook een beroemde bestemming vanwege het geweldige uitzicht op de zonsondergang.

Sunset Balcony taverne in het dorp Zia

Zoals de naam al doet vermoeden, is de Sunset Balcony taverne de ideale plek om een van de mooiste zonsondergangen van het eiland Kos te ervaren, in het pittoreske dorpje Zia. Terwijl de kleuren van de lucht bij zonsondergang in elkaar overvloeien, kun je alleen maar ademen en genieten van het zicht. Afgezien van het plezier van de ziel, ga je ook je lichaam voeden. Sunset Balcony heeft een lange lijst met zelfgemaakte gerechten (salades, voorgerechten, hoofdgerechten, desserts) die je niet onberoerd zullen laten en zeker geen honger zullen lijden! Laten we er rekening mee houden dat alle gerechten worden gemaakt met lokale producten. Je zult zeker blij blijven van de snelle en vriendelijke service. Het heeft ook een kleine parkeerplaats.