Nissaki Corfu

Nissaki is een rustig dorp aan zee, gebouwd in een van de mooiste gebieden, aan de noordoostkant van Corfu.

Na het gebied van Ipsos te zijn gepasseerd, begint men te stijgen naar de oostelijke hellingen van de berg Pantokrator en komt eerst bij het dorp Barbati, vervolgens Nissaki, Gimari, Kalami en andere kustnederzettingen met de gemeenschappelijke kenmerken van uniek natuurlijk groen en kristallijn wateren. Nissaki heeft ook een wit kiezelstrand.

Nissaki ligt op ongeveer 25 km van Corfu-stad en is een ideale bestemming voor iedereen die geïnteresseerd is in het verkennen van de verborgen juweeltjes van de regio in het noordoosten van Corfu.

De olijfgroene, weelderige vegetatie die deze hele kustzone domineert, bereikt de waterkant en geeft het een blauwgroene kleur. Nissaki is een ideale bestemming voor ontspannen gezinsvakanties, maar ook voor liefhebbers van wandeltoerisme, aangezien er aan de bovenkant paden zijn die leiden naar de verwoeste oude Sines en andere pittoreske dorpjes van de berg Pantokrator.

De hoofdkerk van het dorp, Agioi Pantes, ligt aan de hoofdweg, naast een oud café. Op 14 juni wordt er feest gevierd; een traditioneel feest op het terrein bij de kerk, er is een overvloed aan eten en natuurlijk de typische muziek van het eiland. Iedere bezoeker beleeft hier een ervaring voor het leven.

Er zijn veel hotels en appartementen in dit gebied, die op de helling zijn gebouwd met uitzicht op de zee. Er zijn ook supermarkten, apotheken en geldautomaten, evenals autoverhuurbedrijven en regelmatig vervoer met KTEL-bussen voor degenen die niet zelf willen rijden.

Stranden
Het hoofdstrand van het dorp heeft kiezelstenen, het water wordt relatief snel dieper, het is meestal windstil en het is ongerept. Het heeft ligbedden en parasols te huur en biedt watersportmogelijkheden. Bezoekers hebben de mogelijkheid om te zwemmen of de kleine grotten in de omgeving en de extreem rijke zeebodem te verkennen.

In de buurt van het eiland zijn er vele pittoreske baaien met prachtige azuurblauwe en cyaanblauwe wateren, zoals Krouzeri, Kaminaki en Agni, die allemaal geschikt zijn om te snorkelen en te duiken. Dit zijn ook gebieden die de voorkeur genieten van zeilers, aangezien de meeste van hen aanlegsteigers en tavernes hebben waar men na het zwemmen kan genieten van heerlijke vis of traditionele gerechten.

Bezienswaardigheden en activiteiten (enkele hierboven reeds genoemd)

Snorkelen, surfen, waterskiën, waterfietsen of juist paragliden? Er is een uitgebreid aanbod aan avontuurlijke sporten tijdens uw vakantie in Nissaki. Bewonder ook het traditionele Corfu met wat cultuur. Zo loopt u gemakkelijk even het kerkje van de heiligen van Nissaki in, dat voor de lokale bewoners op 14 juni het decor is van het vereren van de heiligen door middel van een gezellig feest met veel Griekse gerechten en traditionele dans. Authentieke dorpjes waar de tijd heeft stilgestaan, vindt u al binnen een straal van 6 kilometer. Zo is het dorpje Rou zeker de moeite waard om een kijkje te nemen. Met een taxibootje vaart u naar de plaatsjes Kalami en Agni of u huurt zelf een bootje om lekker in verlaten baaitjes te dobberen. Als u toch de drukte wilt opzoeken en lekker wilt winkelen, stap dan in de bus naar de hoofdstad Corfu stad.