Paros vakantie

Paros is een klein en charmant eiland in de Middellandse Zee dat bij Griekenland hoort. Het omvat ook enkele onbewoonde rotseilanden voor de kust.

Tijdens uw vakantie op Paros geniet u van een onbezorgde vakantie op tal van mooie stranden. De twee stranden Martselo en Krios, die tegenover de haven van Parikia, de belangrijkste stad van het eiland, liggen, zijn ruim en idyllisch. Beide zandstranden zijn buitengewoon levendig en omzoomd met talloze tavernes.

Het water is schoon en glashelder, zodat u hier met het hele gezin heerlijk kunt ontspannen tijdens uw vakantie in het water en in de schaduw van de bomen.

Vanuit Parikia bereikt u gemakkelijk het strand van Livadia, dat bijna een kilometer lang is. Hier kunt u ontspannen in de schaduw van de bomen, leren zeilen of gewoon genieten van onbeperkt zwemplezier tijdens uw Paros-vakantie.

De op een na grootste stad op het eiland is Naoussa. Op het hoofdstrand van het dorp, het Piperi-strand, wacht u een klein, idyllisch strand dat schilderachtig in een baai is gelegen.

Het onbetwiste meest buitengewone strand dat u tijdens uw vakantie in Paros zult ontdekken, is de Kolimbithres. Ongewone rotsformaties verdelen het in verschillende kleine idyllische baaien. Deze baaien zijn ook geschikt voor gezinnen met kinderen, aangezien het strand vlak in zee uitloopt. Het strand ligt direct tegenover de haven van Naoussa en is vanaf daar gemakkelijk te bereiken met de watertaxi.

Ontdek het oude en mythische Paros
Slechts 200 meter van de haven in Parikia is een van de belangrijkste kerken in Griekenland. De Kerk van de Honderd Poorten is een gebouw gehuld in legendes. Tot dusver zijn slechts 99 van de poorten ontdekt. Volgens de legende gebeurt er iets belangrijks wanneer de honderdste poort van de kerk wordt gevonden.

De kerk is ongeveer 1600 jaar oud en trekt elk jaar talrijke pelgrims aan voor de viering van Maria ten Hemelopneming. Een ander oud hoogtepunt tijdens uw vakantie in Paros is de oude begraafplaats van rond 700 voor Christus. Hier kunt u tijdens uw reis oude sarcofagen, urnen en botten bewonderen.

In het hart van Parikias ligt de oude wijk, ook wel de Kastro-wijk genoemd. Het combineert bouwstijlen uit verschillende tijdperken. Een bijzondere attractie hier tijdens uw vakantie op Paros zijn de overblijfselen van de vroegste eilandnederzetting rond 2500 voor Christus.

De wijk Kastro is schilderachtig gelegen op een heuvel en biedt een prachtig uitzicht over de zee en de stad. Als u van Parikia naar Lefkes reist, kunt u de beroemde marmeren tunnels van Paros bezoeken.

Het beroemde Parian-marmer, waaruit talloze Griekse beelden zijn gemaakt, werd hier vroeger ontgonnen. Voor wandelliefhebbers zijn de tunnels een prachtig startpunt voor een tocht door de gedraineerde rivierbedding naar Naoussa, dat zes kilometer verderop ligt.