Winter in Griekenland

Griekenland staat natuurlijk bekend om zijn mooie zomers, maar velen kiezen ervoor om tijdens andere seizoenen naar het land te reizen, zelfs in de winter en met een goede reden.

Een bezoek aan Griekenland is een heel andere ervaring, afhankelijk van of je het in de zomer of de winter bezoekt, maar je zult zeker een geweldige tijd in het land hebben, ongeacht wanneer je ervoor kiest om te blijven!

Een bezoek aan Griekenland in de winter: waar te reizen?
Hoewel de meeste zonnige stranden zijn als je een vakantie naar Griekenland overweegt, heeft het land zelfs in de wintermaanden veel te bieden.
Een van de mooiste en meest unieke plekken in Griekenland is Meteora, een prachtige rotsformatie in Noord-Griekenland met zes betoverende kloosters.

De torenhoge kliffen in Meteora, bekroond door eeuwenoude kloosters, zijn een UNESCO-werelderfgoed en een van de belangrijkste toeristische attracties van het land. Een van de meest adembenemende plaatsen om te bezoeken in Griekenland, en totaal anders dan andere gebieden in het hele land, mag je zeker niet missen.

Een andere optie is het kleine dorpje Arachova, een korte maar mooie rit van twee uur van Athene. Arachova is een charmant en uiterst pittoresk bergstadje met kleine huisjes van hout en steen langs geplaveide straten. Perfect voor een uitje bij koud weer, je zou het moeilijk vinden om stress vast te houden in zo'n idyllische en ontspannende omgeving.

Velen die Arachova bezoeken, doen dat om te genieten van de skipistes in de buurt. Ze zijn voorzien van alle moderne skifaciliteiten, waaronder een lift, ski- en snowboardverhuur en een chalet.

Maar net voorbij het dorp ligt de oude vindplaats Delphi, een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen ter wereld. Mis geen enkele kans om het panorama van deze plek te zien, met prachtige ruïnes tegen een verbluffend mooie bergen op de achtergrond.

Een andere optie voor een winterreiziger naar Griekenland is om een ​​van de twee belangrijkste steden van het land te bezoeken, Athene of Thessaloniki.

Beide steden zitten boordevol dingen om te doen, ongeacht de weersomstandigheden, waaronder stimulerende musea, archeologische vindplaatsen en lekker eten. De steden zijn echter een stuk minder druk in de winter wanneer er minder toeristen zijn, en de steden hebben de neiging om in de zomer ondraaglijk heet te worden, wat betekent dat een stadsvakantie perfect is voor de winter.

Natuurlijk is elke vakantie wat u er zelf van maakt, maar het bezoeken van Griekse eilanden in de winter kan voor de meesten teleurstellend zijn. Dit komt omdat de meeste eilanden de overgrote meerderheid van hun restaurants en winkels zien sluiten voor de winter, omdat de lokale bevolking te klein is om ze te onderhouden. Grotere eilanden zoals Kreta of Evia kunnen echter nog steeds een bezoek waard zijn.

Een unieke vakantie
Er zijn veel voordelen aan het bezoeken van bijna elke bestemming in Griekenland in de winter in plaats van in de zomermaanden.

Ten eerste is een groot deel van de Griekse keuken erg seizoensgebonden, wat betekent dat terugkerende reizigers geheel nieuwe traditionele gerechten kunnen proeven. Er zijn enkele snoepjes, zoals kourabiedes of melomakarona, die over het algemeen alleen rond de kerst worden gegeten.

De hele Griekse keuken verschuift echter in de winter om tegemoet te komen aan de iets koelere temperaturen, met heerlijke stoofschotels en soepen die een hoofdbestanddeel worden in de koudere maanden.

Drankjes zoals rakomelo zijn ook het lekkerst in de koudere maanden. Een combinatie van raki, een Kretenzische geest en honing, de heerlijke alcoholische drank wordt warm geserveerd. Het delen van een karaf rakomelo is een klassieke manier om een ​​band op te bouwen en te genieten van een Griekse traktatie met vrienden.

Een voordeel van Griekenland is dat het in het grootste deel van het land in de winter niet bijzonder koud wordt, maar zelden onder de tien graden Celsius.

Een lichte jas is over het algemeen voldoende voor zelfs de koudste maanden, wat betekent dat een bezoek in de winter niet betekent dat je binnen moet worden opgesloten.

Een wintervakantie betekent ook een veel goedkopere, aangezien de meeste hotels in Griekenland seizoensgebonden prijzen hebben. Vliegtarieven dalen ook vaak als het niet in het hoogseizoen is, waardoor de totale kosten van een reis veel lager zijn dan normaal!

Natuurlijk is de klassieke Griekse zomervakantie een prachtige ervaring, maar een wintervakantie op het platteland kan ook ontzettend bijzonder zijn.