Treinreizen in Griekenland

Griekenland heeft enkele van de mooiste treinreizen in Europa. Helaas zijn er tegenwoordig maar weinigen die dit soort reizen ondernemen. Maar wat ze missen, zijn sommige van de meest fascinerende landschappen van het land.

Bovendien is het Griekse platteland, hoewel vaak onbekend, net zo adembenemend als de wereldberoemde eilanden en kustlijn. Om die reden is het iets dat iedereen op een dag zou moeten kunnen ontdekken. Qua reizen is het ook duurzamer.

Sommige routes zijn echter gemakkelijker dan andere. Om die reden vindt u hier een lijst met de beste reizen voor reizigers die voor het eerst met de trein reizen.

 

De mooiste Griekse treinreizen
Athene naar Thessaloniki

Athene en Thessaloniki – twee grote steden verbonden door één spoorlijn. Dat maakt het misschien wel een van de meest opwindende voor degenen die voor het eerst een treinreis door Griekenland maken.

Gelukkig zijn er vanaf dit jaar twee opties om van Athene naar Thessaloniki te reizen, de ICE en de IC. De ICE is de beste omdat hij twee keer per dag rijdt, een reis duurt ongeveer vier en een half uur.

Omdat het de nieuwste en snelste manier is om tussen de twee steden te reizen, is het ook wat duurder. Wat het echter biedt, is betere service, betere rijtuigen en betere uitzichten.

Het is de moeite waard om de reis te maken, want Thessaloniki is de op één na grootste stad van Griekenland. Bovendien staat het niet alleen bekend om zijn architectuur en geschiedenis, maar ook om zijn eten. Het zou daarom een ​​geweldige kans bieden om enkele van de lokale gerechten te proberen.

Het kustgebied van Chaldiki staat ook bekend om zijn uitzonderlijke schoonheid en moet daarom bezocht worden als u tijd heeft. Er zijn verschillende kleine steden met badplaatsen in de omgeving en voor elk budget en elke levensstijl.

 

Stavroupoli naar Toxotes

De reis van Stavroupoli naar Toxotes is ook een goede keuze voor een eerste treinreis door het land. Het is ook een prachtige manier om de reis van Athene naar Thessaloniki voort te zetten, aangezien het deze laatste stad verbindt met Alexandroupoli in Noord-Griekenland.

De reis vanuit Stavroupoli gaat door de torenhoge bergen van Griekenland, langs de smalle zeestraten van de Nestos-rivier. Dit gebied is de thuisbasis van het nationale park van de regio en dus vol met watervogels, otters, wilde paarden, adelaars en zeldzame fauna.

Toch is het kortste deel van de tochten het meest magisch, aangezien het door de oude stenen tunnels van het platteland langs de beek loopt. Er is ook het verlaten dorp Livera te zien.  Natuurliefhebbers kunnen genieten van paardrijden, kajakken en wandelroutes zodra men Toxotes bereikt.

 

Diakopto naar Kalavryta

De Peloponnesos is een van de mooiste regio's van Griekenland, en Diakopto en Kalaryta zijn twee van de mooiste steden. Reizen met de auto of trein is de enige manier om de kleine plattelands- en kustdorpen en steden te bezoeken. Toch is de trein nemen veel romantischer.

Een unieke trein levert de service. De naam is Odonototos, wat 'getand' betekent en het is een van de laatste in zijn laatste soort in de buurt. De tandradbaan in Archaia is inderdaad een van de meest unieke in de Balkan en de tandwielen dateren uit 1889.
De 22 kilometer lange reis loopt langs de Vouraikos-kloof. Het gaat door de gebieden met stenen tunnels, geurige dennen- en oleanderbossen, langs majestueuze watervallen. Hoewel het maar iets meer dan een uur duurt, is de reis zeker de moeite waard.

Olympia-Pyrgos-Katakol
De havenstad Katakolo is charmant zoals de naam doet vermoeden. Het ligt in de westelijke Peloponnesos en herbergt het oude Olympia, nu een populaire archeologische vindplaats.

De reis van 45 minuten door Pyrgos is misschien wel de op één na meest romantische en gedenkwaardige reis, aangezien het op de geboorteplaats van de Olympische Spelen, de tempel van Zeus en de heilige ruïnes van Olympia, het huis van de goden, ligt.

Er is elke ochtend een tocht van Katakolo naar Olympia en nog eens drie tussen Olympia en Pyrgos. Op zon- en feestdagen is de spoorlijn echter gesloten. De kosten van de reis zijn ook slechts 10 euro, hoewel een betoverende en heerlijke rit.

De spoorlijn zelf zou een van de smalste ter wereld zijn. Interessant is ook het feit dat het werd gebouwd door de Italiaanse ingenieur Evaristo de Chirico, door de vader van de grote surrealistische schilder Giorgio de Chirico.

Mountzouris, zoals het kleine treintje van Pilion wordt genoemd, werd in 1997 korte tijd gesloten, maar heropend in 1996. In 2010 verving een dieselmotor de originele stoommotor die de vier wagons trok tijdens de rit bergopwaarts. De reis duurt ongeveer 90 minuten en is een wonder voor ontdekkingsreizigers en natuurliefhebbers die graag een reis terug in de tijd willen maken.

De Mountzouris rijdt echter alleen op zaterdag en zondag.

Met de trein door Griekenland reizen

De Hellenic Railway Organization is de nationale spoorwegdienst in Griekenland die verantwoordelijk is voor het onderhoud en de exploitatie van de spoorlijnen van het land. Hellenic Train verzorgt de treindiensten van de spoorlijnen en biedt een aantal spannende en heerlijke routes door Griekenland voor diegenen die een ander soort vakantie willen.

Een van de routes op de hoofdlijn is Athene naar Thessaloniki. Het secundaire spoorwegnetwerk biedt reizen zoals Thessaloniki-Edessa-Amyntaio-Kozani / Florida. In de Peloponnesos kan men reizen van Athene naar Kiato via Korinthe, Kiato naar Patras, Patras naar Olympia en Korinthe naar Nafplion naar Kalamata via Argos en Tripoli.
Mount Pilion.