Samothraki het ongewone Griekse eiland

Samothraki is het meest ongewone eiland van Griekenland. Samothraki is een weinig bekend Grieks eiland in de noordelijke Egeïsche zee. Het eiland heeft vele adembenemende watervallen en is omgeven door kristalhelder water.

Ondanks dat het een beetje buiten de gebaande paden ligt, is Samothraki een must voor natuurliefhebbers die zich willen onderdompelen in het paradijs!

De rijke vegetatie en watervallen van het eiland dragen bij aan de schoonheid, met als bekendste watervallen Kleidosi (gemaakt door de stroom Fonias) en Kremasto, met zijn grot. De watervallen op het eiland zijn een grote trekpleister, aangezien natuurlijke watervallen niet bijzonder gebruikelijk zijn in heel Griekenland.

Bezoekers van het eiland Samothraki zwemmen over het algemeen in de tientallen zoetwatervijvers en rivieren en dompelen hun tenen onder in hun natuurlijk koele water. Maar voor degenen die de voorkeur geven aan de zee, zijn er meerdere stranden rondom het eiland.

Enkele van de mooiste en meest bekende zijn Pachia Ammos, Kipos Beach (dat uniek is vanwege zijn prachtige blauw/grijze kiezelstenen) en Limnidi. Velen die naar Samothraki gaan, willen echter misschien wandelen of een boot nemen naar het zuiden van het eiland om de berg te omzeilen.

De stranden die u hier kunt vinden, behoren tot de mooiste van het hele eiland, met als bekendste het Vatos-strand.

Vogelaars voelen zich ook aangetrokken tot Samothraki en kunnen van hun tijd genieten in de lagune van Aghios Andreas.

Wat te doen op Samothraki
De haven van Kamariotissa, het drukste deel van het eiland, is via veerboten verbonden met Alexandroupolis. Kamariotissa heeft een aantal voorzieningen, waaronder supermarkten en banken, evenals een aantal restaurants en cafés. De visserij is een van de belangrijkste industrieën van het eiland, en een mooie reeks traditionele houten vissersboten kunt u zien in de haven.

Het heiligdom van de grote goden is de belangrijkste toeristische attractie van het eiland. Het was al bekend ten tijde van het oude Griekenland omdat het een verzamelplaats was voor een 'mysteriereligie'. Mysteriereligies waren religieuze scholen waaraan alleen ingewijden deelnamen, waardoor de religies zelf in mysterie gehuld bleven.

De "Gevleugelde Overwinning van Samothraki" is een marmeren beeld van de godin Nike dat in 1863 op het eiland werd ontdekt. ​​Het is in zeer goede staat, ondanks dat het natuurlijk is onthoofd, het wordt nu tentoongesteld in het Louvre in Parijs.

Een ander gevleugeld Nike-beeld is te vinden in het Archeologisch Museum van Samothraki. Er is ook een gipsafgietsel van de "Gevleugelde Overwinning" in het museum. Een bezoek aan het museum is een geweldige manier om een ​ natuurvakantie aan te vullen met een duik in geschiedenis en cultuur.

Het dorp Therma is een ander knooppunt van het eiland. Het gebied herbergt veel hotels en winkels, en fungeert ook als alternatief voor nachtbrakers. Therma ligt in de buurt van diverse campings waar veel jonge eilandbezoekers verblijven.

De thermale bronnen in het toepasselijk genaamde dorp Therma trekken ook honderden bezoekers als alternatief voor het koele water van de vele vijvers op het eiland.

Om vele redenen is het eiland Samothraki een van de best bewaarde geheimen van Griekenland en verdient het gezien te worden door toeristen van over de hele wereld vanwege het prachtige landschap en de rijke cultuur en geschiedenis.

Nu nog op zoek naar u leuke accommodatie, via Booking.com vindt u het grootste aanbod.