Hydra hoogtepunten

Het eiland Hydra werd voor het eerst ontdekt in de jaren vijftig en zestig door een groep kunstenaars (zoals Leonard Cohen of Axel Jensen), aangetrokken door zijn authentieke en magische schoonheid. Het eiland heeft dus de titel van kunstenaarskolonie gekregen en geeft het eiland een kosmopolitisch en modieus karakter.

De charme van Hydra wordt vergroot door het feit dat het hele eiland verboden is voor elk soort gemotoriseerd voertuig en dat alleen ezels als vervoermiddel kunnen dienen. Daarom is trekking een van de favoriete activiteiten op het eiland.

De traditionele en prachtige architectuur, de afwezigheid van voertuigen, de gastvrijheid van de inwoners, de opwinding van het nachtleven en het hoge kosmopolitische aspect dragen bij aan de hoge populariteit en de ongelooflijke charme van een Hydra-vakantie.

 

Het eiland Hydra is niet alleen beroemd om zijn schoonheid en attracties. Het heeft een historische rol gespeeld tijdens de Griekse Revolutie. In de 19e eeuw kwam Hydra naar voren als een formidabele maritieme macht die haar schepen in dienst stelde van de revolutie. De beroemde revolutionair, Andreas Miaoulis, was een van de Griekse helden en wordt nog steeds geëerd op Hydra, waar een jaarlijks festival ter ere van hem wordt gehouden.

De vele schoonheden van het eiland, de manier van leven, de afwezigheid van luchtvervuiling en de lokale tradities die de groei van het toerisme hebben overleefd, geven Hydra een unieke sfeer en maken een vakantie op Hydra tot een uitstekende bestemming voor iedereen.

Het eiland Hydra is een populair klein eiland in de Saronische Golf, op slechts een paar uur varen met de veerboot van Athene. Het staat bekend om zijn pittoreske architectuur, het levendige nachtleven en het kosmopolitische karakter. Behalve relaxen aan gezellige stranden, is er niet veel te zien op het eiland Hydra. In de lente en de herfst is wandelen een populaire bezigheid, aangezien het eiland wordt doorkruist door vele wandelpaden die leiden naar indrukwekkende plekken met uitzicht op zee en historische kloosters. Hydra stad is ook een pittoreske plek om rond te slenteren, met elegante herenhuizen en een museum in de haven.

 

Georganiseerde dingen om te doen in Hydra zijn beperkt. Behalve zwemmen en wandelen is er verder weinig te doen op het eiland. Wandelen is eigenlijk erg populair in Hydra, omdat er geen motorvoertuigen zijn en oude voetpaden het eiland doorkruisen, die leiden naar oude kloosters, afgelegen stranden en heuveltoppen met een adembenemend uitzicht op de Saronische Zee.

Een activiteit die zich de laatste jaren geleidelijk ontwikkelt op het eiland Hydra is duiken. De zeebodem rond Hydra heeft veel interessante riffen en onderwatergrotten, ideaal voor duikers. Duiktrips worden ook georganiseerd op nabij gelegen eilanden, zoals Dokos en Spetses, en in de naburige kusten van de Peloponnesos.

 

De bastions met kanonnen in Hydra: op het Griekse eiland Hydra zijn nog steeds de bastions met kanonnen te zien die tijdens de oorlog werden gebruikt voor de bescherming van de haven. In de 18e eeuw had Hydra deze kanonnen nodig om het eiland te beschermen tegen de aanvallen van de Turkse vloot. De Griekse schepen waren uitgerust met acht tot twintig kanonnen terwijl het Turkse fregat tot tachtig kanonnen had en een Turks korvetschip tot dertig.

De Turkse vloot was kwantitatief superieur aan de Griekse, dus Hydra had zijn kanonnen nodig, voor het geval ze voorbij de Griekse schepen zouden komen. In de 19e eeuw was er een kans dat Hydra zijn kanonnen weer zou gebruiken, omdat de Grieken in oorlog waren met de Turken.

Gelukkig was de Griekse vloot er altijd in geslaagd Hydra te beschermen, waardoor de kanonnen niet vaak in gebruik zijn geweest. De bastions met kanonnen leken een noodzakelijke voorzorgsmaatregel voor het geval Hydra daadwerkelijk zou worden aangevallen. Je kunt ze vandaag de dag nog steeds zien aan de linker- en rechterkant van de haven.

Het Historisch Archiefmuseum van Hydra: dit museum werd opgericht in 1918 en is gehuisvest in een elegant stenen herenhuis dat toebehoorde aan de plaatselijke reder Gikas Koulouras. In 1996 werd het gebouw gerenoveerd en tegenwoordig is het het meest indrukwekkende herenhuis aan de haven van Hydra. Direct naast de ingang zijn er enkele oude ankers, tekenen van de rijke nautische indruk van het eiland.

Het museum herbergt de historische archieven die jarenlang in de Maria-Hemelvaartkerk werden bewaard. Deze archieven omvatten educatieve, administratieve en religieuze archieven, manuscripten uit de Griekse revolutie, oude boeken, kaarten en andere. Het museum herbergt ook overblijfselen uit de Balkanoorlogen en de twee wereldoorlogen, traditionele kostuums, houtsnijwerk, marine-instrumenten en schilderwerken.

 

De National Merchant Marine Academy van Hydra is de eerste marine-academie in Griekenland. Deze academie werd opgericht in 1749. Het heette eerst Sint Nikolaos. De naam werd later veranderd in The Merchant Marine Academy of Hydra in het jaar 1800. In 1930 werd de naam opnieuw veranderd. Het werd de National Merchant Marine Academy. Die naam draagt ​​het vandaag nog steeds.

Vóór de Griekse revolutie waren er Portugese en Italiaanse instructeurs die op deze school zeetheorie en -talen onderwezen. Sinds 1930 is de academie op Hydra gevestigd in een landhuis, waar Anastasios Tsamados en Athanasios Koulouras woonden. Het landhuis werd aan de staat gegeven om te worden gebruikt voor de academie. De Naval Society of Hydra veranderde het in 1937 in een privé-marinecollege. Van 1940 tot 1948.

De eerste boot die bij deze academie hoorde, heette Sint-Joris van de visser Tsigaris. De tweede boot heette Electra en de derde heette Eugene Eugenidis. Vanwege het prestige van de academie mogen de marine-cadetten als bemanning op containerschepen gaan om praktijkervaring op te doen.

De dienstplicht voor de studenten bedraagt ​​vier jaar. Deze academie heeft 2.800 afstuderende kapiteins in de klassen gehad. De professoren hier staan ​​bekend om hun artikelen over sterren en astrofysica. Deze academie verzorgt ook trainingen voor externe organisaties.

 

Melina Merkouri Auditorium in Hydra: het Auditorium Melina Merkouri, ook bekend als The Exhibition and Concert Municipal Hall Melina Merkouri op het eiland Hydra, wordt gebruikt voor kunsttentoonstellingen en als conferentiecentrum. Het is gelegen langs een kade en ziet eruit als twee gebouwen die met elkaar verbonden zijn. Het is een toeristische trekpleister geworden die populair is vanwege de tentoonstelling van schilderijen van beroemde kunstenaars.

De zaal is vernoemd naar Melina Mercouri, een beroemde Griekse actrice, zangeres en politicus. Afgezien van de actrice was Melina Mercouri een activist voordat ze politicus werd. Ze werd in 1977 verkozen in het Griekse parlement en werd de eerste vrouw die een Griekse kabinetspost bekleedde. Ze was de minister van Cultuur. Ze was getrouwd met regisseur Jules Dassin tot ze stierf aan longkanker in New York City in 1994.

Als actrice speelde ze in de film Phaedra met Anthony Perkins en R. Vallone. Het werd gefilmd op het eiland Hydra met haar man als regisseur. Deze film was een grote hit in Europa en maakte het eiland beroemd over de hele wereld.

 

Het Kerkelijk Museum van Hydra: Een van de meest interessante plaatsen om te bezoeken in Hydra is het Kathedraalmuseum of het Kerkelijk Museum, dat zich boven de haven bevindt. Het Kerkelijk Museum is gehuisvest in de kerk van de Hemelvaart, die ook de kathedraal van Hydra is. Deze kathedraal werd oorspronkelijk gebouwd in 1648 en werd herbouwd in 1774. Gedurende een korte periode deed het ook dienst als klooster. Het Kerkelijk Museum bevatte zeldzame Byzantijnse iconen, relikwieën van klerk en heilige evangeliën.

 

Het klooster van Agia Efpraxia in Hydra, het klooster van Agia Efpraxia is een belangrijke religieuze bezienswaardigheid in Hydra Saronic. Het is een vrouwenklooster dat oorspronkelijk in 1865 werd gebouwd samen met de hoofdkerk die eigenlijk een eenvoudigere architectuur heeft. Het klooster is omgeven door vele platanen en biedt een uniek uitzicht. Tegenwoordig wonen er nog maar een paar nonnen in dit klooster en zorgen ze voor het gebouw. Ze runnen ook een kleine borduuratelier.

Het klooster van Agia Efpraxia ligt op de top van een heuvel boven de stad, op een hoogte van 500 m. Het ligt zeer dicht bij het klooster van de profeet Elias, dat ook zeker een bezoek waard is. Bezoekers kunnen te voet naar het klooster gaan via een wandelpad vanuit de stad of vanuit Vlihos. De afstand is ongeveer 40 minuten lopen van de stad of u kunt op een ezel rijden. Het klooster van Agia Efpraxia is een van de meest interessante bezienswaardigheden van Hydra.

 

Het klooster van de profeet Elias in Hydra: het klooster van de profeet Elias ligt op een hoogte van 500 meter boven de zeespiegel, slechts 100 meter onder de hoogste bergtop van het eiland Hydra, de berg Eros. Het kan worden bereikt in een goede wandeling van twee uur vanuit de haven van Hydra, via het geplaveide pad dat begint bij de kerk van Sint-Constantijn. Op een gegeven moment komen wandelaars bij een splitsing die rechtdoor naar het klooster van de profeet Elias leidt en rechts naar het nonnenklooster van Agia Efpraxia. U kunt direct of via het nonnenklooster met een kleine omweg naar het klooster.

Dit is het enige mannelijke klooster op het eiland, opgericht in 1813 door dertien monniken die vanaf de berg Athos op het eiland arriveerden. Ze bouwden het klooster op de plaats van een andere kapel die in 1771 was gebouwd. In de loop van de tijd verwierf het klooster van de profeet Elias rijkdom uit donaties. Het was actief betrokken bij de Griekse revolutie die in 1821 uitbrak en in feite werd de leidende Griekse revolutionaire figuur Theodoros Kolokotronis gedurende 4 maanden gevangen gehouden in de kloostercellen, na een geschil dat hij had met de uitvoerende officier van Hydra, Georgios Kountouriotis.

Het klooster heeft tegenwoordig een rijke bibliotheek met waardevolle manuscripten. Het was in 1870 sterk georganiseerd door de abt van die tijd, Ierotheos Kostopoulos. Gelegen op grote hoogte, biedt het klooster van de profeet Elias een prachtig uitzicht op het eiland Hydra, de Egeïsche Zee en de kusten van de Peloponnesos.

 

 

Dokos-eiland, Hydra: Dokos is een klein eiland in de Saronische Golf, tussen Hydra, Spetses en de kust van het vasteland van Ermioni Peloponnesos. Het landschap van het eiland is rotsachtig en bergachtig, terwijl de hoogste top 308 meter is. Het eiland heeft weinig waterreserves en het land is onvruchtbaar. Er wonen tegenwoordig ongeveer 50 permanente inwoners in Dokos en zij houden zich voornamelijk bezig met landbouw en visserij. Georganiseerd toerisme is daar niet ontwikkeld, maar het eiland is bekend bij natuurliefhebbers, wandelaars en vrije kampeerders. De stranden in Dokos zijn klein en schoon, terwijl het afgelegen landschap ideaal is om te kamperen.

Op Dokos hebben veel archeologische opgravingen plaatsgevonden, omdat het eiland blijkbaar in de oudheid een belangrijke haven was. Volgens bevindingen werd Dokos voor het eerst bewoond in het 5e millennium voor Christus, terwijl het bloeide in het 3e millennium voor Christus. In de oudheid heette het Aperopia. Zoals de overblijfselen van een kasteel laten zien, had dit eiland een strategische positie in de Byzantijnse tijd en werd het gebruikt om de schepen in de Saronische Golf te observeren.

 

In de zomer van 1975 ontdekten de bekende onderwateronderzoeker Peter Throckmorton en archeoloog Giorgos Papathanasopoulos een oud scheepswrak op de zeebodem in de buurt van Dokos. Dit scheepswrak stond vol met keramische vazen ​​en de experts dateerden het rond 2700-2100 voor Christus, waardoor het het oudste scheepswrak ter wereld is. De vondsten van het scheepswrak werden overgebracht naar het Museum van Spetses, waar ze worden bewaard.

Op het oostelijke punt van het eiland staat een vuurtoren uit 1923. Deze 9 meter hoge vuurtoren heeft de vorm van een ronde toren en een brandpunt van 23 meter. U kunt met de watertaxi naar Dokos vanuit Hydra, Ermioni of Spetses.

 

Hydra is een goed eiland om te winkelen, met een breed scala aan winkels verspreid over de hoofdstad, Hydra stad.

In de smalle witgekalkte straatjes en steegjes van de stad zijn allerlei leuke winkels gevestigd in mooie traditionele huizen; souvenirwinkels, juweliers die prachtige oude en fijne sieraden verkopen, winkels met traditionele kostuums en uitzonderlijke lokale borduursels, prachtige accessoires, kleding, schoenen, pittoreske banketbakkers met lokale delicatessen, mooi aardewerk en tal van kunstgalerijen met werken van internationale kunstenaars die op de eiland.

De rotsachtige en schone kustlijn van Hydra is zeer rijk aan onderwatergrotten en riffen, en biedt mooie duikplekken rond het eiland. De weinige Hydra-duikcentra die hun basis in de belangrijkste stad hebben, bieden open watercursussen, huuruitrusting en boot- en nachtduiktrips naar de nabijgelegen eilanden. Rond Hydra zijn ook veel oude wrakken te vinden, zoals het het hierboven reeds genoemde beroemde scheepswrak Dokos.

 

Er is een regelmatige veerverbinding tussen Hydra en Athene. Veerboten vertrekken dagelijks vanuit de haven van Piraeus, bijna 5 keer per dag. De reis duurt ongeveer 2 uur en de route wordt uitgevoerd door een hogesnelheidsveerboot (prijs vanaf €28,50  zomer 2021) .
Hydra is ook per veerboot verbonden met Poros, Spetses en het oostelijke deel van de kust van Peloponnesos.

Er is geen luchthaven in Hydra. De dichtstbijzijnde is de internationale luchthaven van Athene "Eleftherios Venizelos", die het hele jaar door zowel binnenlandse als internationale vluchten ontvangt. Bij uw aankomst op de luchthaven van Athene moet u de haven van Piraeus bereiken en aan boord gaan van de veerboot naar Hydra.

 

De meest geschikte hotels in Hydra zijn te vinden in de belangrijkste stad, omdat ze zich in het centrum van alle activiteiten bevinden. Deze hotels in Hydra hebben gemakkelijke toegang tot toeristische voorzieningen, uitgaansgelegenheden en de haven. Vanuit de haven van Hydra vertrekken boten naar verschillende stranden rond het eiland.

Blijft het niet bij een droom en wilt u ook eens genieten van dit prachtige kosmopolitische eiland, op de website van Booking.com vindt u de meeste accommodaties.