Griekse souvenirs

Top Griekse souvenirs om mee naar huis te nemen!
Uw bezoek aan Griekenland is pas compleet als u een selectie Griekse souvenirs voor u en uw dierbaren mee naar huis neemt. Als je over het Monastiraki-plein slentert, zul je veel typisch Griekse souvenirs vinden om te kopen, waardoor je de mogelijkheid hebt om een ​leuk souvenir te vinden voor een betere prijs! Als u echter niet zomaar een souvenir zoekt, maar iets speciaals, dan hebben we hier een lijst met onze beste Griekse souvenirs die charmant en uniek zijn!

Griekse lekkernijen
Nou, je kent ze misschien ook als "Turkse lekkernijen", of "loukoumia" (lou-kou-mee-ah) zoals we ze in het Grieks noemen. Hoewel hun exacte oorsprong onduidelijk is, is het een snoepje met een kenmerkende smaak die herinneringen oproept uit Griekenland. Syros is een Grieks eiland dat bekend staat om zijn loukoumia, maar je kunt ze ook gemakkelijk vinden bij de meeste toeristenwinkels in het centrum van Athene. Pak een geschenk set met Griekse lekkernijen in verschillende smaken - waaronder roos, mastiek, kaneel, citroen en meer - om uw dierbaren een even zoet cadeau te geven als uw tijd in Griekenland!

Griekse kruiden en specerijen
Oregano, tijm, komijn en rozemarijn zijn enkele van de meest populaire Griekse kruiden en specerijen die je als souvenir kunt kopen en die in overvloed in de Griekse keuken worden gebruikt. Ze zijn verkrijgbaar in tal van winkels in het hele land, zoals 'Bahar' in de Sofokleous straat in Athene, waar je een grote variëteit kunt vinden om uit te kiezen. Het is een praktisch en nuttig souvenir, dat misschien niet eeuwig meegaat, maar je leven zeker een stuk lekkerder zal maken!

Griekse olijfolie en andere lokale producten
Griekenland staat bekend om zijn lokale producten, dus wat is een betere keuze voor een souvenir dan een van die producten? Een lepel zoet, een fles olijfolie, een potje olijven, kaas, halvas en honing zijn producten die gemakkelijk te vinden zijn in Griekse winkels of zelfs op de luchthaven. Waar wacht je op?

Een wijze uil!
De uil is het symbool van de oude Griekse godin Athena en kan het perfecte cadeau zijn voor uw kinderen. Gebruik het uilenbeeldje als een kans om het verhaal van Athene te vertellen; kinderen luisteren altijd graag naar mythen en fabels! Bovendien is het een smaakvol decor dat je huis mooi zal maken en je zal herinneren aan je leuke tijden in Griekenland!

Griekse komboloi
Griekse Komboloi, bij jullie waarschijnlijk bekend als zorgkralen, maakt al eeuwen deel uit van de Griekse cultuur, een overblijfsel van de Turkse bezetting. Traditioneel bestaande uit tussen de 23 en 33 kralen, wordt er gezegd dat het geluid dat wordt geproduceerd door de bungelende komboloi, evenals de friemelende bewegingen die je demonstreert terwijl je hem vasthoudt, op dezelfde manier werken als een stressbal, waardoor de angst wordt verlicht en de spanning wordt opgebouwd. . Als je zin hebt om de Griekse stressverlichter terug te brengen naar je land, dan kan dat voor minder dan 10 euro in de meeste toeristenwinkels in het land. Afhankelijk van de materialen kunnen de prijzen oplopen tot veel hogere prijzen dan dat, waarbij enkele van de best gemaakte komboloi honderden euro's kosten. Als je een Griekse komboloi wilt kiezen uit een brede selectie van aanbiedingen, dan is een bezoek aan Kombologadiko in Syntagma precies wat je nodig hebt! Daar vind je unieke Griekse creaties voor alle smaken en budgetten!

Een koperen pot voor Griekse koffie
Traditionele Griekse koffie is niet alleen een drank, het is een hele ervaring; een die je thuis kunt recreëren als je een traditionele koperen pot koopt voor Griekse koffie, of briki zoals we het in het Grieks noemen. In Griekenland wordt aangenomen dat als je je eten en drinken in koperen potten maakt, ze beter smaken. Je kunt deze theorie zelf testen door koperen potten te kopen in de wijken Monastiraki en Psirri, in vintage winkels of in de paar koperen werkplaatsen die nog bestaan. Zorg ervoor dat er geen 'made in China'-label onder in je pot staat en je bent klaar om te gaan!

Er zijn natuurlijk veel meer Griekse souvenirs dan degene die we net noemden, zoals handgemaakte sandalen en flessen ouzo of Griekse wijn.