Kreta of Rhodos vakantie 2024

U wilt naar een Grieks eiland, maar u twijfelt tussen Kreta of Rhodos. Heel vaak krijg ik de vraag kunt u mij adviseren? Ik heb een lijst voor u opgesteld, zodat u wellicht gemakkelijker een beslissing kunt nemen.

De lengte van uw verblijf bepaalt waar u moet gaan. Kreta is vrij groot en u heeft op z'n minst een week nodig om het eiland een beetje te verkennen (het huren van een auto is sterk aanbevolen). Als u weinig tijd heeft is Rhodos een ideale keuze, hoewel er best veel bezienswaardigheden zijn, kunt u het eiland in 3 of 4 dagen verkennen.

Als u houdt van lekker eten. In Griekenland eet u over het algemeen goed, maar vooral Kreta met de vele regio's en kleine dorpjes, is een topbestemming voor culinaire liefhebbers. Op dit eiland zult u ontdekken dat het Kretenzer eten zo divers en lekker is zoals u zich het voorstelde.

Kreta en Rhodos hebben beide verschillende bezienswaardigheden. Eigenlijk is het een kwestie van smaak. Kreta heeft prachtige archeologische plekken zoals de Minoïsche paleizen in Knossos, terwijl u in Rhodos een bezoek kunt brengen aan de Akropolis van Lindos of aan Rhodos stad, de majestueuze middeleeuwse stad. Italianen en Turken hebben duidelijk hun stempel gedrukt op het eiland Rhodos. Kreta beschikt weer over meer natuurlijke wonderen, zoals de Samaria kloof, het Balos strand en Elafonisi.

Waar vindt u de beste stranden? Dat is ook een dingetje, beide eilanden hebben mooie stranden, die u als strandganger zeker blij zullen maken. De stranden op Rhodos zijn prachtig en gelegen aan turquoise wateren. De bekendste stranden op Rhodos zijn: Kalathos, Ladiko, Glystra, Pefkos en Stegna en op Kreta kunt u o.a. naar de stranden Balos, Lasithi, Matala, of Elafonisi. Voor de stranden zou u eigenlijk beide eilanden moeten bezoeken.

Rhodos en Kreta zijn echte familievriendelijke Griekse eilanden, met diverse all-inclusive hotels en familie hotels waar u heerlijk met uw kinderen kunt ontspannen. Beide eilanden hebben veel wateractiviteiten en leuke attracties voor de jonge toerist.

Leuke dagtochten kunt u maken op Kreta en Rhodos. U kunt het schilderachtige binnenland verkennen, met prachtige dorpjes en natuurgebieden, maar ook een bezoek brengen aan een ​​nabijgelegen eiland. De vlindervallei in Rhodos is gewoon betoverend, terwijl een bezoek aan het CretAquarium een ​​leuke en onderhoudende activiteit voor het hele gezin is.

Nu nogmaals de vraag wordt het Kreta of Rhodos?
Rhodos en Kreta hebben allebei veel te bieden. Eigenlijk bepaalt slechts het tijdsaspect uw keuze. Of u nu een individuele reiziger, een avonturier, of een gezin met kleine kinderen bent, de eilanden zijn soms gelijk, maar tegelijk ook erg divers.
Als advies kan ik u alleen maar meegeven, breng een bezoek aan beide eilanden, u zult er geen spijt van krijgen