Vakantie met Kerstmis 2023/2024 Griekenland

Vakantie met Kerstmis 2023/2024 in Griekenland - ver weg van de lokale tradities, geniet van het festival van de liefde
Als je geen zin hebt in kerststress en even weg wilt van de vakantiesleur, boek dan Griekenland en geniet van een vakantie deze kerst. Verheug u op feestelijk versierde hotels, lekker eten, kerstavond aan zee en de tradities van uw bestemming. Vier een onvergetelijke kerst in Griekenland met je gezin en laat de gebruikelijke kerstdrukte thuis.

Terwijl je je koffer inpakt voor je reis, kun je temperaturen verwachten van rond de 15 graden Celsius. Trakteer uzelf op zonnige dagen op het vasteland van Griekenland, maar vergeet ook uw paraplu niet, want december laat ook neerslag zien, in de bergen ook als sneeuw.

Maar wat voor weer het ook is, u zult van Griekenland houden. Kies uw kerstdroomreis uit de mooiste reisbestemmingen. Wat dacht je van de regio Attica, in Macedonië of op het schiereiland Peloponnesos? De drie voorgebergten van het schiereiland Chalkidiki zijn ook een prachtige bestemming voor een reis met Kerstmis.

Naar Griekenland met een kerstboom en lekkers

De kerstboom mag niet ontbreken op een feestdag met kerst 2022/2023. Ook in het hotel hoef je niet zonder een mooie boom met kerstballen, lichtjes en guirlandes. Waar vroeger de Sint-Vassil geschenken bracht in de nacht van 1 januari, liggen ze tegenwoordig onder de boom of worden ze uitgedeeld op kerstavond. Traditioneel wordt er tijdens kerst ook gebakken. Er zijn heerlijke "Kourabiedes". Dit zijn boterkoekjes die verfijnd zijn met amandelen en poedersuiker. Even populair is het gebak "melomakarona" met honingsiroop. Houd je meer van iets hartigs, dan proef je de kerstkalkoen.

Vier kerst 2023/2024 en ontdek de bezienswaardigheden van Griekenland
Ontdek de mooiste bezienswaardigheden tijdens uw vakantie. Afhankelijk van de regio wachten archeologische vindplaatsen, musea en aantrekkelijke landschappen op u. De Akropolis in Athene maakt net zo goed deel uit van het excursieprogramma als het kanaal van Korinthe op het schiereiland Peloponnesos. Bezoek de "zetel van de goden" tijdens uw kerstvakantie 2023/2024. De berg Olympus is het hoogste bergmassief van het land en een biosfeerreservaat van UNESCO.

Bijzonder de moeite waard is de stad Thessaloniki op het schiereiland Chalkidiki. Er zijn hier talloze kathedralen en kerken, die zeker een bezoek waard zijn, vooral in de kersttijd. Als je Kerstmis op een andere manier wilt vieren, dan is Griekenland de plek voor jou. Boek je reis en in een vlucht van 3- 4 uur en je heb de mooiste vakantieregio's aan je voeten. "Merry Christmas" of zoals de Grieken zeggen: "Kala Christougenna".

Hoewel Kerstmis (over het algemeen) een meer ingehouden aangelegenheid is in Griekenland dan in sommige andere Europese landen, wordt Thessaloniki snel een uitzondering op de regel, met een leuk scala aan kerstevenementen die overal in de stad plaatsvinden.

Van kerstachtige kermissen tot zelfs zijn eigen markt in Europese stijl, de kerstmarkt van Thessaloniki is een verrassende vondst voor diegenen die een winterbezoek plannen.