Griekenland reizen na 14 mei 2021

Wij heten u welkom in Griekenland en wensen u een heerlijke, onvergetelijke vakantie-ervaring. Namens de Griekse regering en het Griekse Ministerie van Toerisme willen we u laten weten dat we er alles aan hebben gedaan om menselijk mogelijk te maken dat u zich veilig voelt in ons land. Uw gezondheid is onze absolute en niet onderhandelbare prioriteit.

Griekenland opent zijn grenzen geleidelijk, op een veilige en uitvoerbare manier. De eerste fase, van 19 april, heeft enkele beperkingen ten opzichte van de algemene opening. In de volgende paragrafen beschrijven we wat er geldt vanaf 19 april. Informatie met betrekking tot de algemene opening, die vanaf 14 mei zal worden beïnvloed, zal te zijner tijd worden bekendgemaakt.

Voor de bescherming van uw eigen gezondheid, die van uw gezin en die van al degenen die betrokken zijn bij het bieden van veilige gastvrijheid, zijn de volgende algemene principes met betrekking tot de gezondheidsprotocollen van toepassing in Griekenland vanaf 19 april:

Elke reiziger die vanuit het buitenland naar Griekenland komt, moet een negatieve PCR-test hebben van een diagnostisch laboratorium. De test moet uiterlijk 72 uur voor aankomst worden uitgevoerd. Deze test is verplicht voor alle toeristen (inclusief kinderen ouder dan 5 jaar), ongeacht de epidemiologische situatie in het land van vertrek.

Als de reiziger zijn / haar vaccinatie heeft voltooid (dwz. 14 dagen zijn verstreken sinds de laatste vaccinatie, afhankelijk van de vereiste doses) en in staat is om dit te bevestigen door het relevante vaccinatiecertificaat te tonen, dan is een bewijs van een negatieve test niet vereist .

Vaccinatiecertificaten met vaccins Sputnik, Sinovac, enz., Die niet zijn goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA), stellen bezoekers ook vrij van de verplichting van een negatieve PCR-test. Zie hier voor de lijst met aanvaardbare vaccins: Pfizer BioNtech, Moderna, Astra Zeneca / Oxford, Novavax, Johnson + Johnson / Janssen, Sinovac Biotech, Gamaleya (Sputnik), Cansino Biologics, Sinopharm.

Elke reiziger die in Griekenland aankomt, ongeacht het certificaat dat hij bij zich heeft, kan een willekeurige gezondheidscontrole ondergaan. Indien geselecteerd, is de controle verplicht. Anders behouden we ons het recht voor om de toegang tot het land te weigeren. De selectie vindt plaats via een gericht bemonsteringssysteem, gebaseerd op het EVA-systeem dat in de zomer van 2020 werd gehanteerd.

Let op: We verduidelijken dat de binnenkomst van toeristen in Griekenland niet onderhevig is aan vaccinatie. Het voorleggen van een vaccinatiebewijs vergemakkelijkt de formaliteiten bij aankomst aanzienlijk.
Een vaccinatie- of antistoffencertificaat wordt echter in geen geval als een "paspoort" beschouwd.
De landen waaruit binnenkomst is toegestaan, onder de bovengenoemde voorwaarden, zonder isolatieverplichting zijn: EU + VS, VK, Israël, Servië en VAE.

Passagiers mogen het land binnenkomen via 9 luchthavens (Athene, Thessaloniki, Heraklion, Corfu, Rhodos, Kos, Chania, Mykonos, Santorini).

Reizigers mogen vanaf de landgrenzen van het land binnenkomen via de landtoegangspoorten van Promachonas en Nymphaio.

Verplichting voor elke bezoeker in Griekenland

Voor aankomst

Elke toerist moet het speciale PLF (Passenger Location Form) invullen uiterlijk 23:59 op de dag voor aankomst in Griekenland. U vindt het formulier hier. 

Voor vertrek moet de reiziger ervoor zorgen dat hij / zij een soort van verklaring van zijn gezondheidstoestand heeft. De alternatieven daarvoor zijn als volgt:

PCR-test uit een laboratorium, maximaal 72 uur voor binnenkomst.
Vaccinatiecertificaat afgegeven door een bevoegde autoriteit.
Alle certificaten moeten de essentiële informatie in het Engels bevatten en de volledige naam moet overeenkomen met die van het paspoort of ander reisdocument.

Voor reizigers die in Griekenland aankomen, wordt het volgende voorzien:

Rapid test bij de toegangspoorten, de selectie van individuen uit een gericht bemonsteringssysteem, gebaseerd op het EVA-systeem dat in de zomer van 2020 werd gebruikt.
Verplichte isolatie voor toeristen die na een steekproeftest positief zijn getest op SARS-Cov-2. In dit geval worden de reizigers en hun begeleiders naar quarantainehotels vervoerd en ondergaan ze verdere PCR-tests om de eerste diagnose te bevestigen. Gasten verblijven minimaal 10 dagen in afzonderingshotels en zullen opnieuw nieuwe tests ondergaan. De kosten van de accommodatie in quarantainehotels worden gedekt door de Griekse staat.

Naleving van de gezondheidsprotocollen tijdens het toeristenvervoer en tijdens uw gehele gastvrijheid in Griekenland is de doorslaggevende factor die ons allemaal in staat zal stellen om veilig te blijven en terug te keren naar onze normaliteit. We vragen uw begrip en bieden bij voorbaat onze excuses aan voor eventueel verder ongemak. Bedankt voor de samenwerking, bedankt voor het kiezen van ons land voor je vakantie en we kijken ernaar uit je te verwelkomen in Griekenland.

 

Kijk voor de laatste aanbiedingen op: De Vakantiediscounter, Prijsvrij,

Sunweb, Tui, Corendon, Ross Holidays, Suntip

 


«   »