Griekse passagiersveerboten hervatten de nationale dienst

Griekse passagiersveerboten hervatten de nationale dienst op 18 mei.

In nog een teken dat het land weer normaal wordt, zal de passagiers veerdienst op maandag 18 mei in heel Griekenland worden hervat.

Nieuwe richtlijnen houden echter in dat passagiers worden verplicht gezichtsmaskers te dragen en sociale afstandsmethoden te volgen.

Deze richtlijnen blijven van kracht tot 15 juni, waarna ze mogelijk worden versoepeld.

De maatregelen zijn overeengekomen tijdens vergaderingen onder voorzitterschap van minister van Scheepvaart, Yiannis Plakiotakis, samen met secretaris-generaal voor volksgezondheid Panagiotis Prezerakos, het deskundig wetenschappelijk comité voor infectieziekten en ambtenaren van het ministerie.

Nu plannen we stap voor stap de weg voorwaarts voor veerboten, met regels en richtlijnen gericht op de bescherming van passagiers en bemanningen, evenals de volksgezondheid op elk eiland.

De nieuwe voorschriften vereisen dat passagiers tijdens het in- en uitstappen een afstand van 1,5 meter (5 voet) tussen elkaar aanhouden; slechts één persoon per hut toestaan; het verplichte gebruik van gezichtsmaskers voor zowel passagiers als bemanning; en het verspreiden van passagiers zodat ze geen aangrenzende stoelen bezetten. Bovendien, voor passagiers op internationale (Griekenland-Italië) routes, omvatten ze ook het opnemen van temperaturen bij het instappen, samen met het indienen van gezondheidsverklaringen voor vertrek.

Andere regels bepalen dat particuliere en commerciële schepen die uit het buitenland komen, behalve cruiseschepen, mogen aanmeren in Griekse jachthavens, scheepswerven of havens als ze geen passagiers vervoeren, en dat ze voldoen aan specifieke gezondheidsmaatregelen en dat ze toestemming moeten krijgen van lokale havenautoriteiten.

 


«   »