Griekenland heropent archeologische vindplaatsen op 18 mei

Griekenland heeft aangekondigd dat alle archeologische vindplaatsen in het land, die twee maanden gesloten waren als onderdeel van de inperkingsmaatregelen van het land, op 18 mei weer voor het publiek zullen worden geopend.

Minister van Cultuur Lina Mendoni zei dat er nieuwe bezoekersregels zullen worden ingevoerd om veiligheidsnormen te waarborgen voor de bescherming van werknemers en bezoekers.

De specifieke regelgeving en maatregelen worden in de komende periode bekend gemaakt na beoordeling van alle gegevens.

De wijziging volgt op de aankondiging van dinsdag door premier Kyriakos Mitsotakis, dat de regering de lockdown maatregelen wil versoepelen in een poging het leven in Griekenland weer langzaam te normaliseren.

Mendoni zei dat het Ministerie van Cultuur al een actieplan had opgesteld dat de veilige exploitatie van culturele sites zal waarborgen en gasten zal beschermen, met speciaal aangewezen afstandsmaatregelen afhankelijk van elke individuele site en de openbare ruimtes die het heeft.

De minister voegde tijdens de bijeenkomst toe dat er ook aandacht is besteed aan het creëren van een veiliger toegangsbewijs, evenals aan de exploitatie van cafés, verkooppunten en winkels op de archeologische vindplaatsen.


«   »